Az Eötvös Károly Megyei Könyvtár Helyismereti Gyűjteményének blogja

Megyei Morzsák

Megyei Morzsák

Helyismereti blogot indítottunk

2017. szeptember 01. - DAnna

web20 illusztrációKedves Olvasóink!

Évek óta hallgatjuk, mi könyvtárosok, hogy a könyv és az olvasás el fog avulni, és a könyvtáros, mint foglalkozás meg fog szűnni. Haladnunk kell a korral, irány az internet, indítsuk el a magunk web 2.0 forradalmát. 

Nos, itt egy újabb lépés: (a 2017 februárjában indított Facebook oldal után most) blogot indítottunk.

 

Szeretnénk megmutatni, hogy a helytörténeti kutatások, és a helyismereti tudnivalók is lehetnek érdekesek, naprakészek, netre valóak. A Helyismereti gyűjteményben rengeteg kincset őrzünk (régi könyveket, képeslapokat, plakátokat, szórólapokat stb.), melyeket érdemes megcsodálni. 

Veszprém város és Veszprém megye története tele van érdekes, felemelő, megrázó, sőt olykor humoros eseményekkel. A blogot olvasva, reméljük, hogy érdekfeszítő ízelítőt kaphatnak ezekből.

Terveink szerint minden kedden és szombaton jelentkezünk majd rendszeresen. A szombati napon mindenképpen előre jelezzük a következő hét évfordulós eseményeit a nagy sikerű, már évek óta futó Évfordulónaptárunk mintájára, mely természetesen nem szűnik meg, idén is várható a 2018-as év összefoglalója valamikor az ősz folyamán.

A keddi napon a hónap témája és az évfordulók függvényében szemezgetünk a megye látnivalóiból, történelmi eseményeiből, közösséginek életéből. Csupán apró morzsákat nyújtunk át abból a hatalmas ismeretanyagból, ami a helyismereti részlegben felhalmozódott az évek folyamán, azzal a reménnyel, hogy Olvasóink nagyobb falatokhoz is kedvet kapnak ez által.

Az olvasáshoz jó szórakozást kívánunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://megyeimorzsak.blog.hu/api/trackback/id/tr5912773798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása