Az Eötvös Károly Megyei Könyvtár Helyismereti Gyűjteményének blogja

Megyei Morzsák

Régi és új könyvek

A Helyismereti részleg könyvgyűjteménye

2017. szeptember 30. - DAnna

Az Eötvös Károly Megyei Könyvtár Helyismereti Gyűjteményében található könyvek mind Veszprém megyei vonatkozásúak. Mit is jelent ez? Az író, vagy a téma kötődik a megyéhez, a megyében adták ki, esetleg itt nyomtatták. 

A gyűjtemény a teljességre törekszik, de ennek nyilván vannak korlátai, anyagiakban, helyben és időben is. Jelenleg több, mint 20.000 kötetet őrzünk, a legrégibb könyvünk a katalógus szerint 1760-ból való:

ComPenDIosa genVina et sinCera ReLatIo actorum generalis canonicae visitationis diaecesis Wesprimiensis / Martinus Biro de Padany. - Jaurini [Győr] : Typ. Gregorii Streibig Typography, 1760. - [300] p. ; 32 cm

régi könyvek illusztráció

A frissen megjelent könyvek esetében igyekszünk, hogy azok minél hamarabb a polcra kerüljenek. Amennyiben a könyv valamilyen úton megérezik a könyvtárba, általában pár napon belül már kezükbe vehetik olvasóink. Csak azt a könyvet tudjuk azonban beszerezni, amelynek megjelenése a tudomásunkra jut. Amennyiben Ön hiányol egy közelmúltban megjelent Veszprém megyei vonatkozású könyvet az állományunkból, akkor itt jelezheti.

A nálunk található könyvek nem kölcsönözhetőek, de előfordulhat, hogy a könyvtár más egységeiben ugyanabból a könyvből van kölcsönözhető példány is. Amennyiben szüksége van valamelyikre, érdemes a katalógusban tájékozódni, vagy segítséget kérni a könyvtárosoktól. A katalógusban "Helytort" jelzővel megjelölt könyveket nálunk kell keresni, a részleg könyvek szempontjából teljesen szabadpolcos, a raktárban nem tartunk leltárba vett könyveket.

A könyveken kívül őrzünk még folyóiratokat, képeslapokat, plakátokat, és egyéb dokumentumokat is. Amennyiben gyűjteményünkből csak a könyvek érdeklik, akkor az online katalógus keresőfelületét a következőképpen állítsa be:

- keresse meg a "Szűrés beállításai" részt a képernyőn (bal oldal)

- kattintson a "Formátum" lenyíló menü kis háromszögére

- válassza a "BK - könyv" menüpontot!

csak könyv ábra.jpg

 ekmk_logo_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://megyeimorzsak.blog.hu/api/trackback/id/tr8012658807

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása