Az Eötvös Károly Megyei Könyvtár Helyismereti Gyűjteményének blogja

Megyei Morzsák

Célpontra fel!

a geocaching.hu oldal használata

2017. november 28. - DAnna

Az alábbi posztban egy kis segítséget szeretnénk nyújtani azoknak, akik most szeretnék kiszemelni első célpontjaikat, hogy bekapcsolódjanak a GPS-kincskeresés (geocaching) mozgalomba.

A Magyarországon és környékén kereshető ládákat az alábbi oldal tartja nyilván: geocaching.hu.

geoladak_menu.jpg

A + geoládák ~  menüpontra kattintva egy olyan keresőfelületre jutunk, ahol különböző nekünk fontos szempontok megadásával megtalálhatjuk a terveinknek leginkább megfelelő ládát. Az oldal aljára kell görgetnünk a feltételek beállításához. Szűrhetünk elhelyezkedés (megyék és országok), állapot (kereshető-e éppen), illetve egyéb speciális igények (például a hely megközelíthető-e babakocsival is) és még sok már feltétel szerint. Mind területből, mind feltételből többet is bejelölhetünk egyszerre. Ha ezzel végeztünk, kattintsunk a Mehet gombra (bármelyikre). Az új oldalon megkapjuk a beállított feltételeinknek megfelelő összes ládát.

Másik lehetőség a keresésre, ha geoládák menüpont alatti ledördülő menüben pedig kiválasztjuk a Balaton térképét (vagy bármely más tájegységét) és láthatjuk az ott található összes ládát. Az apró négyzetekre állva az egérrel megjelenik a láda neve, kattintva pedig megnyílik a hozzá tartozó oldal.

A kiválasztott ládáról egy külön oldalon lehet részletesebb információkat megtudni. Amennyiben több legyet szeretnénk ütni egy csapásra, akkor ezen az új oldalon rákereshetünk a közelben lévő többi ládára. A lapon elolvashatjuk azt is, hogy kik és mikor találták már meg az elrejtett "kincset".

A játék legfontosabb szabályai:

- ha a dobozból kiveszünk valami kis ajándékot, akkor illik is berakni valamit a helyére

- romlandó dolog nem tehető a dobozba

- a ládát ugyanoda és ugyanolyan gondosan vissza kell rejteni

Jó túrázást, kincsre fel!

A bejegyzés trackback címe:

https://megyeimorzsak.blog.hu/api/trackback/id/tr5613346933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása