Az Eötvös Károly Megyei Könyvtár Helyismereti Gyűjteményének blogja

Megyei Morzsák

Országos Könyvtári Napok - 2018

2018. szeptember 25. - DAnna

2018. október  2-6. között kerül megrendezésre az Országkos Könyvtári Napok. A részletes program alatt a helyismereti részleg által szervezett programokról olvashatnak bővebben.

Könyvbemutató

2018. október 3-án 17 órától tartjuk az Élet a hátországban a nagy háború idején című könyv bemutatóját. A könyv írása közben annak jártunk utána, hogyan változott meg Veszprém város lakóinak élete az I. Világháború alatt. Korabeli újságcikkek alapján mutatjuk be a város életét.

Könyvbemutató

Pestről is érkezik vendégünk Vasné dr. Tóth Kornélia személyében, aki az Országos Széchényi Könyvtár munkatársa, és az ex librisek a kutatási területe. Előadása során ebbe a kicsit különleges, kevesek által "lakott világba" enged bepillantást. Mi is az az ex libris, kik készítik kiknek. Az előadás mellett Albrecht Sándor gyűjteményeinek ex libris darabjaiból tekinthető meg válogatás.

Kiállításmegnyitó

Pár éve értékes gyűjteménnyel gazdagodott a helyismereti részleg. Albrecht Sándor gyűjteményéből most kisgrafikákat válogattunk, ezeket lehet megtekinteni. De mivel ez egy könyvtár, nem lehet tőlünk szavak és némi irodalom nélkül elmenni. A képek válogatása közben ezekhez szövegeket is válogattunk, melyeket szintén közreadunk. Apró csavar a történetben, hogy nincsenek összepárosítva. Ez a "munka" a látogatóra vár. A keresgéléshez kellemes szórakozást kívánunk! A kiállítás megnyitójára 2018. október 4-én, 17:45-kor kerül sor.

Ismeretterjesztő előadás

2018. október 5-én, 17 órakor a Pannon Egyetem két munkatársa Dr. Domokos Endre és Sebestyén Viktor egy, az egyetem Környezetmérnöki Tanszékén fejlesztett alkalmazásról tart előadást. Ezen alkalmazással a városok élhetőségét lehet vizsgálni, és természetesen Veszprém lesz terítéken. Mely városrészeknek mik az előnyei és hátrányai? Ki hol élne szívesebben? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre lehet választ kapni az előadás során. 

Interaktív játékok, és családi emlékidézés a Könyves Vasárnapon

Vasárnap egész nap játszani hívjuk a látogatókat. Sokféle játékkal készültünk, melyek vagy Veszprémhez, vagy az Országos Könyvtári Napok  rendezvényeihez kapcsolódnak. Közben megidézzük a múltat régi újságcikkek és egyéb dokumentumok segítségével.

A bejegyzés trackback címe:

https://megyeimorzsak.blog.hu/api/trackback/id/tr6314152623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása