Az Eötvös Károly Megyei Könyvtár Helyismereti Gyűjteményének blogja

Megyei Morzsák

Volt egyszer egy Hóvirág

2017. december 12. - DAnna

15 éve, 2012. december 12-én volt a Hóvirág Énekegyüttes utolsó fellépése a Dubniczay-palota László Károly gyűjteményében "Volt egyszer egy Hóvirág" címmel.

Hóvirág Énekegyüttes

Kép forrása: Az EKMK Helyismereti Gyűjteményének képeslap gyűjteménye

Az együttes 1977-ben alakult a Liszt Kórus keretein belül, nevüket az egyetem közelében lévő Hóvirág presszóról kapták. 1980-ban megnyerték a Magyar Rádió és Televízió által meghirdetett "Röpülj páva!" népdalversenyt, 1981-ben pedig megkapta az Magyar Televízió Nívódíját. 1984-től a Hóvirág már önálló, tagjai kilépnek a Liszt kórusból. 1988-ban az I. Budapesti Nemzetközi Kórusverseny Aranydiplomáját és a Kodály Társaság különdíját ítélte oda a zsűri az énekegyüttesnek.

A társulat fellépett – többek között – Olasz-, Spanyol- és Finnországban, háromszor Németországban, az Egyesült Államokban, Erdélyben és később Japánban is.

Az együttes "Divina et humana" című CD-je kölcsönözhető az Eötvös Károly Megyei Könyvtár gyűjteményéből.

 ekmk_logo_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://megyeimorzsak.blog.hu/api/trackback/id/tr5212658653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása