Az Eötvös Károly Megyei Könyvtár Helyismereti Gyűjteményének blogja

Megyei Morzsák

Február hónap témája: amiről a könyvek nem beszélnek

2018. január 16. - DAnna

Nem minden Veszprém megyével kapcsolatos helytörténeti kutatás jelenik meg nyomtatásban. Ennek több oka is lehet: pénzhiány, helyhiány, az anyag nem tarthat számot szélesebb érdeklődésre, még a szerző nem érzi befejezettnek, csak szóban hangzott el valahol és még sorolhatnám az indokokat.

Ezek egy része fiókok mélyén bújik meg, s íróján kívül talán senki más nem tud róla, hogy létezik. Egy része azonban eljut a nyilvánosságig más módon: egy könyvtár polcaira kerül kézirat formájában.

kezirat_dekor.jpg

Február hónap témája tehát ez a speciális forma, a kéziratok. A hónap folyamán a kéziratokról lesz szó, az Eötvös Károly Megyei Könyvtárban őrzött állományról, annak méretéről, egyéb adatairól, a használat módjáról, a tavalyi évben beérkezett friss anyagokról, a rendszeresen érkező beszámolókról és a különlegességekről.

A bejegyzés trackback címe:

https://megyeimorzsak.blog.hu/api/trackback/id/tr5213551829

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása